Korki wlewowe oraz spustowe

Firma Elesa+Ganter, światowy lider w produkcji standardowych elementów maszyn, rozszerzyła ofertę hydrauliki siłowej o dwie nowe serie korków: korki wlewowe TCR i korki spustowe TSR. Nowe elementy zostały wyposażone w pierścień uszczelniający O-ring umieszczony w specjalnym rowku korpusu korków. Dzięki takiej konstrukcji korki TCR i TSR cechują się znacznie wyższą wytrzymałością na działanie wysokich ciśnień w porównaniu do podobnych elementów z płaskimi pierścieniami uszczelniającymi.

Nowe produkty są polecane do zastosowań w urządzeniach wysokociśnieniowych, narażonych na oddziaływanie warunków atmosferycznych przy temperaturze pracy ciągłej do 100 stopni C. Korki wlewowe oraz spustowe serii TCR – TSR bazują na oferowanych wcześniej produktach serii TCD i TSD.

Oba modele korków są wykonane z wzmocnionego włóknem szklanym technopolimeru na bazie poliamidu (PA). TCR są wykonane w kolorze czarnym i posiadają symbol wlewu, TSR zaś w czerwonym i posiadają symbol spustu. Uszczelnienia obu modeli są wykonane z gumy syntetycznej NBR.

Korki wlewowe posiadają dwa wykonania: TCR bez otworu bocznego oraz TCRF z bocznym otworem odpowietrzającym. Ponadto na korkach można mocować aluminiowe etykiety MH z oznaczeniami i symbolami graficznymi.

Link do strony katalogowej znajduje się poniżej: