Elesa+Ganter – Dostawca Roku 2017

Elesa+Ganter zdobyła nagrodę Dostawcy Roku w kategorii Utrzymanie Ruchu w konkursie Fabryka Roku 2017 zorganizowanym przez Wydawnictwo Trade Media International oraz magazyny Inżynieria i Utrzymanie Ruchu i Control Engineering Polska. Nagroda została przyznana dostawcy, który posiada w swojej ofercie kompleksowe rozwiązania dla utrzymania ruchu i zdobył największą ilość głosów na swoje produkty wśród użytkowników internetu. Drugim kryterium branym pod uwagę było głosowanie jury konkursu składającego się z ekspertów działających od lat w szeroko rozumianej branży przemysłowo - produkcyjnej.

„Serdecznie dziękujemy wszystkim klientom i kooperantom, którzy docenili nasz wysiłek. Zadaniem firmy Elesa+Ganter jest szybkie i sprawne dostarczanie klientom, z szeroko pojętej branży przemysłowej elementów najwyższej jakości, umożliwiających zachowanie ciągłości produkcji lub unowocześnianie i przezbrajanie linii produkcyjnych. Posiadamy w ofercie ponad 60 tysięcy różnego typu standardowych części do maszyn i urządzeń, dzięki czemu nasi klienci znajdą wszystko, czego potrzebują, pod jednym dachem. Stworzony system dystrybucji jest odpowiedzią na największe wyzwanie naszych czasów, jakim jest szybkość zachodzących zmian i potrzeba zachowania dużej elastyczności w kształtowaniu produkcji przemysłowej. Uzyskane wyróżnienie traktujemy jako wyraz zaufania ze strony klientów, ale też jako zachętę do dalszego podnoszenia wypracowanych standardów.” – powiedział Filip Granowski, Dyrektor Zarządzający Elesa+Ganter Polska.

269831 elesa ganter dostawca roku 2017 542df1 original 1516093126

Nagroda Fabryka Roku 2017, czyli najlepsi z najlepszych w przemyśle

Wydawnictwo Trade Media International oraz magazyny Inżynieria i Utrzymanie RuchuControl Engineering Polska promują nowoczesną wiedzę techniczną wśród polskiej kadry inżynierskiej. Chcą również pokazywać przedsiębiorstwa produkcyjne, które dzięki zastosowaniu nowych technologii i rozwiązań oraz doskonałej organizacji działań w różnych obszarach działalności, osiągają sukcesy na rynku. W tym celu zorganizowały konkurs Fabryka Roku. Wyniki tegorocznej, VI edycji konkursu zostały uroczyście ogłoszone podczas gali, która odbyła się w Hotelu Marriott w Warszawie.

269833 filip granowski dyrektor zarzadzajacy elesa ganter polska 59a195 large 1516093302

Filip Granowski – Dyrektor Zarządzający Elesa+Ganter Polska

Zasady konkursu Fabryka Roku zostały opracowane na podstawie założeń plebiscytu Top Plant, organizowanego co roku w USA przez redakcję magazynu Plant Engineering. Pierwsza edycja konkursu Fabryka Roku została zorganizowana w 2006 r.

Patronat honorowy nad konkursem objęło Ministerstwo Rozwoju. Głównym partnerem wydarzenia, a także sponsorem nagrody w kategorii „Zielona fabryka” była firma Philips Lighting. Nagrodę w kategorii „IT dla przemysłu” sponsorowała firma Microsoft, zaś sponsorem nagrody w kategorii „Przemysł 4.0/Przemysłowy Internet Rzeczy” była firma Dassault Systèmes.

Lista zwycięzców w poszczególnych kategoriach:

Kategoria Automatyka i Robotyka:

PORTA KMI POLAND Sp. z o.o. Sp. K.

Kategoria Utrzymanie Ruchu:

Volkswagen Poznań Sp. z o.o.

Kategoria IT dla Przemysłu:

Robert Bosch Sp. z o.o.

Kategoria Zielona Fabryka:

British-American Tobacco Polska S.A.

Kategoria Przemysł 4.0:

Rockwell Automation Sp. z o.o.

Kategoria Fabryka Roku:

Volkswagen Poznań Sp. z o.o.

CEO ROKU:

Artur Szewernoha, MAN Bus Sp. z o.o.

Dostawca Roku Inżynieria & Utrzymanie Ruchu:

Elesa + Ganter Polska Sp. z o.o.

Dostawca Roku Control Engineering Polska:

P.P.H. WObit E.K.J. Ober s.c.